Ersu'dan Evinize

Ersu'dan Evinize
Online Satış

Basında Biz

Basında Biz

Çin'e Yatırım Yapmak İsteyenler Bu Haberi Okusun
29 Mayıs 2022

Çin'e Yatırım Yapmak İsteyenler Bu Haberi Okusun

Yurtdışına yapılan yatırımlarda Çin önde gelen ülkeler arasında ilk sıralardadır. Yerli pek çok yatırımcı geçmişten bugüne Çin’e yatırım yapmayı denemiş, bir hayli de kazançlı çıkmıştır. Ülkenin önceki yıllardaki mevcut nüfusu ve ekonomik gücü sayesinde yapılan yatırımlarda yüksek kazançlar elde edilmesini sağlamıştır. Bu kazançların, yeni yatırım kapılarının oluşmasına da öncülük yapmaya değer miktarlarda olduğunu söyleyebiliriz.

Akman Holding Çin’e yatırım yapan ilk büyük holdingler arasındadır. Yönetim kurulu başkanı Ali Akman’ın da bir açıklamasında belirttiği gibi yapılan yatırımlar büyük kazançlar sağladığı gibi büyük kayıplara da neden olabilmektedir. Akman, Çin’e yatırım yaparken kaybetmeyi de göze alarak hareket edilmesini özellikle vurgulamaktadır.

Araştırmalar sonucunda Çin’de, son yıllarda ekonomik kaygılar nedeni ile nüfus artışında büyük oranda bir yavaşlama hatta gerileme olduğu görülmektedir. İnsanlar çocuklarına iyi bir gelecek sunamayacağından az sayıda çocuk yapmakta, bu durum da nüfusun artış hızını etkilemektedir. Nüfusa bağlı olarak iş gücü ve ekonomi de olumsuz etkilendiği için ülkeye yapılan yatırımlarda da azalma olduğu görülmektedir.

Çin’e yatırım olanlayan firmaların tüm bu koşulları göz önüne alıp, gerekirse kaybetmeyi de göze alarak harekete geçmesi çok daha doğru olacaktır. Yatırım planlarını yaparken miktarın tamamının bir seferde ortaya konulmaması da alınabilecek yatırım önemleri arasındadır.

Kaynak: patronlardunyasi.com